NetSupport School ve GDPR Uyumluluğu

Giriş

The AB Genel Veri Koruma Yönetmeliği (“GSYİH”) 25 Mayıs 2018 tarihinde Avrupa Birliği genelinde yürürlüğe girdi ve beraberinde yirmi yıl içinde veri koruma yasasında yapılan en önemli değişiklikleri getirdi. Tasarım gereği gizliliğe dayanan ve risk temelli bir yaklaşım benimseyen GDPR, dijital çağın gereksinimlerini karşılayacak şekilde tasarlanmıştır.

NetSupport School Ders içeriğini düzenleme ve sunma, işbirliği içinde çalışma ve öğrenci bilgisayarlarını izleme, öğrencinin dikkatinin ve odağının her zaman korunmasını sağlama yeteneği sağlar.

A NetSupport School kurulum kişisel verileri işler ve bu nedenle GDPR'den etkilenir. Bu belge size, aşağıdakilerle ilgili ihtiyacınız olan tüm bilgileri sağlayacaktır. NetSupport School Kişisel verilerin GDPR'ye uygun olarak işlenmesini sağlamak için ürün.

Nasıl NetSupport School Kişisel Verileri işlemek?

NetSupport School bir sınıf yönetimi ve işbirliği aracıdır. Ürün, öğrencinin makinelerine monte edilmiş bir öğrenci modülüne sahiptir. Öğrenci modülü, bilgisayarla etkileşime girer ve bilgisayar kullanımını izler. Öğrenci modülü daha sonra bu verileri doğrudan NetSupport School Tutor veya Tech konsolunda, veriler ağ üzerinden gönderilen verilerin şifrelenmesini içeren NetSupport’un Özel protokolü kullanılarak iletilir. Herhangi bir veri daha sonra Tutor veya Technicians konsolunda işlenir ve gösterilir.

The NetSupport School ürün hiçbir kişisel veriyi herhangi bir veri tabanında veya veri dosyalarında otomatik olarak saklamaz; Ancak, Öğretmen ve Teknisyenler konsolları aşağıda kişisel bilgilerinizi kaydetmek için kullanılabilir.

Saklanan kişisel veriler nerede?

NetSupport School hiçbir kişisel bilgiyi otomatik olarak kaydetmez. Tarafından işlenen kişisel verilerin herhangi biri NetSupport School Uygulama, yalnızca mevcut Tutor veya Tech konsolu oturumu sırasında kullanılabilir, veriler Tutor veya Tech konsolu uygulamasının kullanıcısı tarafından başlatılan manuel bir işlemle kaydedilmezse.

NetSupport Tutor uygulaması, Tutor'un öğrenci makinelerinden veri toplamasını başlatmasını sağlayan bir öğrenci kaydı özelliğine sahiptir. Eğer kullanıcı NetSupport School Öğretmen, öğrenci kaydını kaydetmeyi seçer, öğrenci kaydına ilişkin kişisel veriler, kullanıcı tarafından belirtilen konumda virgülle ayrılmış değerler dosyasına kaydedilir.

NetSupport Tutor uygulaması, sesi öğrenci makinesine bağlı herhangi bir mikrofondan izleme ve kaydetme özelliğine sahiptir. Özel öğretmen konsolunda bu sesi bir ses dosyasına kaydetme özelliği vardır ve kullanıcıdan dosyayı depolaması için bir konum ve ad istenir.

NetSupport Tutor uygulaması, Tutor'un, öğrenci makineleri tarafından ziyaret edilen web sitelerini görüntülemesine izin veren bir özelliğe sahiptir, bu, görüntülenen sayfanın URL'sini ve başlığını görüntüleyebilir. Bu veriler saklanmaz ancak Tutor konsolundaki geçerli oturum sırasında görüntülenebilir.

The NetSupport School Öğretmen ve Teknoloji konsolu, öğrencilerin ekranını görüntüleme yeteneğine sahiptir. Ekran yakalama görüntüsü de bir dosyaya kaydedilebilir, bu yine manuel olarak başlatılan bir işlemdir ve kullanıcıdan görüntüyü saklayabileceği bir konum istenir.

Hangi veriler toplanır ve saklanır?

Aşağıdaki tablo, tarafından toplanan tüm kişisel bilgileri listelemektedir. NetSupport School uygulama. Tutor veya Tech konsol uygulamasının kullanıcısı, bu bilgileri dosyalara kaydetme seçeneğine sahiptir.

İsimAmaçYasal ZeminlerDuyarlılıkKoleksiyon
İsimKimlikMeşru menfaatlerKişisel VerilerOtomatik olarak toplandı
Oturum Açma AdıKimlikMeşru menfaatlerKişisel VerilerOtomatik olarak toplandı
SınıfKimlikMeşru menfaatlerKişisel Verilerİsteğe bağlı veri
Öğrenci Kimliği / HayırKimlikBaşkaKişisel Verilerİsteğe bağlı veri
ekran YakalamaÖğrenci İzlemeBaşkaHassas veriİsteğe bağlı veri
Erişilen URLÖğrenci İzlemeBaşkaKişisel Verilerİsteğe bağlı veri
Erişilen URL’nin DöşemesiÖğrenci İzlemeBaşkaKişisel Verilerİsteğe bağlı veri
Ses KaydıÖğrenci İzlemeBaşkaHassas veriİsteğe bağlı veri
Klavye yakalamaÖğrenci İzlemeBaşkaHassas veriİsteğe bağlı veri

NetSupport School ve GSYİH Verileri konu hakları

GDPR tanımlar sekiz ind'in haklarıIvidual Bakımından kişisel verilerin işlenmesi. PYönetmeliklere uyma sanatı, bunu sağlamaktır.Bu bireysel haklara uyabilirsiniz. benbu bölümde, her hakkı ve bunun nasıl etkilediğini açıklıyoruz NetSupport Okul ürünü. 

Sağ haberdar olmak

Bireyler, kişisel verilerinin toplanması ve kullanılması konusunda bilgilendirilme hakkına sahiptir. Bu, GDPR kapsamında temel bir şeffaflık gereksinimidir. Daha fazla bilgi ve rehberlik için, see https://ico.org.uk/for-organisations/guide-to-the-general-data-protection-regulation-gdpr/individual-rights/right-to-be-informed/

The  NetSupport öğrenci modülü şu şekilde görünüyor:tudent araç çubuğu. Taraç çubuğu kısıtlamaları ve izlemeleri açıkça gösteriyors yer alanöğrenci bilgisayarı. Ancak, ayrıca şunu da tavsiye ederiz:Kabul Edilebilir Kullanım Politikası ve Paçıkça tanımlayan gizlilik politikasıs ne izleniyored bilgisayarlarınızda. 

Erişim hakkı

GDPR kapsamında, bireyler kişisel verilerine erişme hakkına sahiptir. Tbireylerin farkına varmasına ve doğrulamasına izin verir.İşlemenin yasallığı. 

Yerimizi https://ico.org.uk/for-organisations/guide-to-the-general-data-protection-regulation-gdpr/individual-rights/right-of-access/

The  NetSupport Okul ürünü, aktif izleme oturumu sona erdiğinde herhangi bir kişisel veriyi otomatik olarak saklamaz. Gibi, Ürünün, belirli bir bireyle ilgili bilgileri derlemek için herhangi bir özelliği yoktur. benp'den veri kaydediyorsanızbir dosya sistemindeki elektronik dosyalara roduct, daha sonra, bu veriler için bir Veri Saklama Politikası tanımlamanızı ve istenirse veri sahibine veri sağlamak için uyguladığınız prosedürlere sahip olmanızı öneririz. 

Düzeltme hakkı

GSYİH’nın 16’ine göre, bireyler yanlış kişisel verileri düzeltmeye hakkına sahiptir. Görmek https://ico.org.uk/for-organisations/guide-to-the-general-data-protection-regulation-gdpr/individual-rights/right-to-rectification/

T olarakhe NetSupport School ürün herhangi bir kişisel d saklamazaktif oturumun ötesinde ata, imkân yok saklanan verileri düzenleyin. Manuel olarak kaydedilen tüm veriler standart elektronik formatlardadır. 

Silme hakkı

GDPR'nin 17. Maddesi uyarınca, bireyler, kişisel verileri silme hakkına sahiptir. Bu aynı zamanda 'unutulma hakkı' olarak da bilinir. Hak mutlak değildir ve yalnızca belirli durumlarda geçerlidir. Bu hakkın ne zaman olduğu hakkında bilgi için uygulanabilir, ICO kılavuzuna bakın at https://ico.org.uk/for-organisations/guide-to-the-general-data-protection-regulation-gdpr/individual-rights/right-to-erasure/

T olarakhe NetSupport School ürün herhangi bir kişisel d saklamazaktif oturumun ötesinde ata, imkân yok silmek depolanmış veri. 

İşlemeyi kısıtlama hakkı

GDPR'nin 18. Maddesi, bireylere belirli durumlarda kişisel verilerinin işlenmesini kısıtlama hakkı verir. Hak mutlak değildir ve yalnızca belirli durumlarda geçerlidir. Çoğu durumda, bir bireyin kişisel verilerini kısıtlamanız gerekmeyecek süresiz, ama belirli bir süre için kısıtlamanın olması gerekecek zaman aralığı. 

Yerimizi https://ico.org.uk/for-organisations/guide-to-the-general-data-protection-regulation-gdpr/individual-rights/right-to-restrict-processing/

Belirli bir öğrenci makinesini izlemeyi geçici olarak durdurmanız gerekirse, bir makineyi belirli bir sınıftan hariç tutabilirsiniz. 

Veri taşınabilirliği hakkı

Veri taşınabilirliği hakkı sadece geçerlidir:

  • kişisel verilere bir kişinin bir denetleyiciye sağladığı;
  • İşlem bireyin rızasına veya bir sözleşmenin yerine getirilmesine dayanırsa; ve
  • İşleme otomatik araçlarla yapıldığında.

Yerimizi https://ico.org.uk/for-organisations/guide-to-the-general-data-protection-regulation-gdpr/individual-rights/right-to-data-portability/

olarak NetSupport School oturum sona erdikten sonra herhangi bir kişisel veri saklamaz, bu geçerli değildir.

Nesne hakkı

ICO'dan Rehberlik şunları belirtir:

"Benbölünmüşual gerekir verilerinin işlenmesine neden itiraz ettiklerine dair belirli nedenler verin. Bu nedenler, kendi özel durumlarına dayanmalıdır. " Bunu ekler you proc'u durdurmalısınkişisel verilerin özetlenmesi, "you, işleme için zorlayıcı meşru gerekçeler gösterebilir;s bireyin çıkarları, hakları ve özgürlükleri anlayışının sonucu olarak, buzdolabında iki üç günden fazla durmayan küçük şişeler elinizin altında bulunur. 

Yerimizi https://ico.org.uk/for-organisations/guide-to-the-general-data-protection-regulation-gdpr/individual-rights/right-to-object/

Halinde NetSupport Okul, eğitimde öğrencileri izlemek is işleme için zorlayıcı meşru gerekçeler olarak sınıflandırılmıştır. 

Otomatik karar verme ve profil oluşturma ile ilgili haklar

GSYİH’nin aşağıdaki hükümleri vardır: 

  • otomatik bireysel karar alma (insan müdahalesi olmadan sadece otomatik yollarla karar verme); ve
  • profil oluşturma (bir bireyin belirli şeylerini değerlendirmek için kişisel verilerin otomatik olarak işlenmesi). Profil oluşturma, otomatik bir karar alma sürecinin bir parçası olabilir. 

Yerimizi https://ico.org.uk/for-organisations/guide-to-the-general-data-protection-regulation-gdpr/individual-rights/rights-related-to-automated-decision-making-including-profiling/

The  NetSupport Okul ürünü herhangi bir otomatik karar verme işlemi gerçekleştirmez. 

Bazı ortak sorular

NetSupport veri işlemcisi mi yoksa veri denetleyicisi mi?

Kullanan bir müşteri için NetSupport OkulNetSupport herhangi bir okulun verilerine erişemiyor. Bir kere ürün yüklendi, hepsi veriler yerel olarak şurada saklanır the okul sunucuları. Bu nedenle, bağlamında NetSupport OkulNetSupport ne veri denetleyicisi ne de veri işlemcisidir.   

Okul NetSupport sistemleri bağlamında veri işlemcisi veya veri denetleyicisi mi?

Kullanıcıları için NetSupport Okulokullar sistemdeki kendi verilerinin veri denetleyicisi olarak kalır. 

Mı NetSupport School Kişisel Verileri işlemek?

Bireysel öğrencilerle ilgili kişisel bilgilerts ve personel tarafından işlenir NetSupport OkulBu nedenle, GSYİH'nın kuralları kullanımı için de geçerlidir. NetSupport Okul, herhangi bir kişisel veriyi otomatik olarak saklamaz. Ürünün kullanıcısı herhangi bir veri, daha sonra bu verinin yeri ürünün kullanıcısı tarafından belirlenir. 

Mı NetSupport School Hassas Veri işlemek?

Ekran yakalama verileri, ses dat yakalaa ve klavye monitör verilerinin tümü, NetSupport Okul ürünü. Bu verilerin olası doğası nedeniyle, hassas veriler içerebilir ve, gibi, bu verilerin varsayılır as hassas veri. 

Onları okulda izleyemeden önce tüm personel ve öğrencilerden izin almam gerekir mi? NetSupport School?

Yok hayır - you yine de gerekd net bir bildirim vermek için yerinde bir izleme sistemi var. Bu bildirim açıklamalı o NetSupport Okul yazdıklarını ve yaptıklarını kaydedeceklerböylece personel ve öğrenciler anlar nedir koruma için izlendieğitim veya eğitim amaçlar. Okullar, öğrencilerin erişimini izlemenin neden gerekli olduğunu çok açık bir şekilde belirtmelidir (ve, uygun olduğu yerde, personelinki) ve bu verilerin nasıl işleneceği, saklanacağı ve silineceği.  

Bir çocuk / ebeveyn okulda izlenmesine izin vermezse ne olur?

Yukarıdaki gibi, onay gerekli değildir. Okuldaki çocukları izleme ihtiyacını ve nedenlerini açıklamak önemlidir. ICO, lbilgi işlemenin korkunç temeli. See: https://ico.org.uk/for-organisations/guide-to-the-general-data-protection-regulation-gdpr/lawful-basis-for-processing/

Sebepler, kamu görevinin (okullar için), yasal çıkarların (bağımsız okullar için) ve okulun çocuk güvenliği de dahil olmak üzere yasal veya sözleşmeden doğan yükümlülüklerinin bir birleşimi olacaktır.  

 

Bu belge ile ilgili başka sorularınız veya konuyla ilgili başka sorularınız varsa, NetSupport School, lütfen bizimle iletişime geçin.

Satış soruşturmalarıAmaçTeknik Destek
+ 44 (0) 1778 382270+ 44 (0) 1778 382270+ 44 (0) 1778 382272
[e-posta korumalı][e-posta korumalı][e-posta korumalı]