NetSupport School ve GDPR Uyumluluğu

Giriş

The AB Genel Veri Koruma Yönetmeliği (“GSYİH”) 25 Mayıs 2018'de Avrupa Birliği'nde yürürlüğe girecek ve beraberinde yirmi yıl içinde veri koruma yasasında yapılan en önemli değişiklikleri getirecek. Tasarım gereği gizliliğe dayanan ve risk temelli bir yaklaşım benimseyen GDPR, dijital çağın gereksinimlerini karşılayacak şekilde tasarlanmıştır.

NetSupport School Ders içeriğini düzenleme ve sunma, işbirliği içinde çalışma ve öğrenci bilgisayarlarını izleme, öğrencinin dikkatinin ve odağının her zaman korunmasını sağlama yeteneği sağlar.

A NetSupport School kurulum kişisel verileri işler ve bu nedenle GDPR'den etkilenir. Bu döküman size, Şununla ilgili ihtiyaç duyduğunuz tüm bilgileri sağlayacaktır. NetSupport School Kişisel verilerin GDPR'ye uygun olarak işlenmesini sağlamak için ürün.

Nasıl NetSupport School Kişisel Verileri işlemek?

NetSupport School bir sınıf yönetimi ve işbirliği aracıdır. Ürün, öğrencinin makinelerine monte edilmiş bir öğrenci modülüne sahiptir. Öğrenci modülü, bilgisayarla etkileşime girer ve bilgisayar kullanımını izler. Öğrenci modülü daha sonra bu verileri doğrudan NetSupport School Tutor veya Tech konsolunda, veriler ağ üzerinden gönderilen verilerin şifrelenmesini içeren NetSupport’un Özel protokolü kullanılarak iletilir. Herhangi bir veri daha sonra Tutor veya Technicians konsolunda işlenir ve gösterilir.

The NetSupport School ürün hiçbir kişisel veriyi herhangi bir veri tabanında veya veri dosyalarında otomatik olarak saklamaz; Ancak, Öğretmen ve Teknisyenler konsolları aşağıda kişisel bilgilerinizi kaydetmek için kullanılabilir.

Saklanan kişisel veriler nerede?

NetSupport School hiçbir kişisel bilgiyi otomatik olarak kaydetmez. Tarafından işlenen kişisel verilerin herhangi biri NetSupport School Uygulama, yalnızca mevcut Tutor veya Tech konsolu oturumu sırasında kullanılabilir, veriler Tutor veya Tech konsolu uygulamasının kullanıcısı tarafından başlatılan manuel bir işlemle kaydedilmezse.

NetSupport Tutor uygulaması, Tutor'un öğrenci makinelerinden veri toplamasını başlatmasını sağlayan bir öğrenci kaydı özelliğine sahiptir. Eğer kullanıcı NetSupport School Öğretmen, öğrenci kaydını kaydetmeyi seçer, öğrenci kaydına ilişkin kişisel veriler, kullanıcı tarafından belirtilen konumda virgülle ayrılmış değerler dosyasına kaydedilir.

NetSupport Tutor uygulaması, sesi öğrenci makinesine bağlı herhangi bir mikrofondan izleme ve kaydetme özelliğine sahiptir. Özel öğretmen konsolunda bu sesi bir ses dosyasına kaydetme özelliği vardır ve kullanıcıdan dosyayı depolaması için bir konum ve ad istenir.

NetSupport Tutor uygulaması, Tutor'un, öğrenci makineleri tarafından ziyaret edilen web sitelerini görüntülemesine izin veren bir özelliğe sahiptir, bu, görüntülenen sayfanın URL'sini ve başlığını görüntüleyebilir. Bu veriler saklanmaz ancak Tutor konsolundaki geçerli oturum sırasında görüntülenebilir.

The NetSupport School Öğretmen ve Teknoloji konsolu, öğrencilerin ekranını görüntüleme yeteneğine sahiptir. Ekran yakalama görüntüsü de bir dosyaya kaydedilebilir, bu yine manuel olarak başlatılan bir işlemdir ve kullanıcıdan görüntüyü saklayabileceği bir konum istenir.

Hangi veriler toplanır ve saklanır?

Aşağıdaki tabloda, cihazda saklanan tüm kişisel bilgiler listelenmektedir. NetSupport School veri tabanı.

İsim Amaç Yasal Zeminler Duyarlılık Koleksiyon
İsim Kimlik Meşru menfaatler Kişisel Veriler Otomatik olarak toplandı
Oturum Açma Adı Kimlik Meşru menfaatler Kişisel Veriler Otomatik olarak toplandı
Sınıf Kimlik Meşru menfaatler Kişisel Veriler İsteğe bağlı veri
Öğrenci Kimliği / Hayır Kimlik Başka Kişisel Veriler İsteğe bağlı veri
ekran Yakalama Öğrenci İzleme Başka Hassas veri İsteğe bağlı veri
Erişilen URL Öğrenci İzleme Başka Kişisel Veriler İsteğe bağlı veri
Erişilen URL’nin Döşemesi Öğrenci İzleme Başka Kişisel Veriler İsteğe bağlı veri
Ses Kaydı Öğrenci İzleme Başka Hassas veri İsteğe bağlı veri
Klavye yakalama Öğrenci İzleme Başka Hassas veri İsteğe bağlı veri

NetSupport School ve GSYİH Verileri konu hakları

GDPR, kişisel verilerin işlenmesiyle ilgili olarak, indeksüellerin 8 haklarını tanımlar. Yeni düzenlemelere uymanın bir parçası, bu bireysel haklara uymanızı sağlamaktır. Bu bölümde her bir hakkı ve nasıl etkilendiğini açıklıyoruz NetSupport School ürün.

Sağ haberdar olmak

Bireyler, kişisel verilerinin toplanması ve kullanımı hakkında bilgi sahibi olma hakkına sahiptir. Bu, GSYİH uyarınca kilit bir şeffaflık şartıdır. Daha fazla bilgi ve rehberlik için https://ico.org.uk/for-organisations/guide-to-the-general-data-protection-regulation-gdpr/individual-rights/right-to-be-informed/

NetSupport öğrenci modülü bir öğrenci araç çubuğu görüntüler. Bu araç çubuğu, öğrenci PC'sinde gerçekleşen kısıtlamaları ve izlemeyi açıkça gösterir. Bununla birlikte, bilgisayarınızda izlenenleri açıkça tanımlayan bir Kabul Edilebilir Kullanım Politikası ve gizlilik politikası uygulamanızı da tavsiye ederiz.

Erişim hakkı

GSYİH uyarınca, bireyler kişisel verilerine erişme hakkına sahiptir. Bu, bireylerin işlemlerin yasallığının farkında olmalarını ve doğrulamalarını sağlar.

Görmek https://ico.org.uk/for-organisations/guide-to-the-general-data-protection-regulation-gdpr/individual-rights/right-of-access/

The NetSupport School Aktif izleme oturumu sona erdiğinde, ürün herhangi bir kişisel bilgiyi otomatik olarak kaydetmez. Bu nedenle, ürünün belirli bir kişi hakkında bilgi toplamak için herhangi bir imkanı yoktur. Üründen verileri bir dosya sistemindeki elektronik dosyalara kaydediyorsanız, bu veriler için bir veri saklama politikası tanımlamanızı ve istenirse veri konusuna veri sağlama prosedürlerini uygulamanızı öneririz.

Düzeltme hakkı

GSYİH’nın 16’ine göre, bireyler yanlış kişisel verileri düzeltmeye hakkına sahiptir. Görmek https://ico.org.uk/for-organisations/guide-to-the-general-data-protection-regulation-gdpr/individual-rights/right-to-rectification/

olarak NetSupport School Ürün, kişisel verileri aktif oturumun ötesinde saklamaz, saklanan verileri düzenleme imkanı yoktur. Manuel olarak kaydedilen veriler standart elektronik formatlardadır.

Silme hakkı

GSYİH’nın 17’ine göre, bireyler kişisel verilerin silinmesini isteme hakkına sahiptir. Bu aynı zamanda 'unutulma hakkı' olarak da bilinir. Bu hak kesin değildir ve yalnızca belirli durumlarda geçerlidir. Bu hakkın ne zaman uygulanabilir olduğu hakkında bilgi için bkz. https://ico.org.uk/for-organisations/guide-to-the-general-data-protection-regulation-gdpr/individual-rights/right-to-erasure/

olarak NetSupport School Ürün, kişisel verileri aktif oturumun ötesinde saklamaz, saklanan verileri silme imkanı yoktur.

İşlemeyi kısıtlama hakkı

GSYİH’nın 18 Maddesi, bireylere, kişisel verilerinin belirli durumlarda işlenmesini kısıtlama hakkı verir. Bu hak kesin değildir ve yalnızca belirli durumlarda geçerlidir. Çoğu durumda, bir bireyin kişisel verilerini süresiz olarak kısıtlamanız gerekmeyecek, ancak kısıtlamayı belirli bir süre için yürürlükte bırakmanız gerekecektir.

Görmek https://ico.org.uk/for-organisations/guide-to-the-general-data-protection-regulation-gdpr/individual-rights/right-to-restrict-processing/

Belirli bir öğrenci makinesini izlemeyi geçici olarak durdurmanız gerekirse, bir makineyi belirli bir sınıftan hariç tutabilirsiniz.

Veri taşınabilirliği hakkı

Veri taşınabilirliği hakkı sadece geçerlidir:

  • kişisel verilere bir kişinin bir denetleyiciye sağladığı;
  • İşlem bireyin rızasına veya bir sözleşmenin yerine getirilmesine dayanırsa; ve
  • İşleme otomatik araçlarla yapıldığında.

Görmek https://ico.org.uk/for-organisations/guide-to-the-general-data-protection-regulation-gdpr/individual-rights/right-to-data-portability/

olarak NetSupport School oturum sona erdikten sonra herhangi bir kişisel veri saklamaz, bu geçerli değildir.

Nesne hakkı

ICO'dan Rehberlik şunları belirtir:

“Bireyler“ kendi özel durumuyla ilgili gerekçelerle ”itiraz etmelidir. Ve kişisel verileri işlemeyi durdurmanız gerekir, sürece, bireyin çıkarlarını, haklarını ve özgürlüklerini geçersiz kılan işlem için zorlayıcı meşru gerekçeleri gösteremezseniz ”.

Görmek https://ico.org.uk/for-organisations/guide-to-the-general-data-protection-regulation-gdpr/individual-rights/right-to-object/

Halinde NetSupport SchoolEğitimdeki öğrencilerin izlenmesi, işlem için zorunlu meşru zemin olarak sınıflandırılır.

Otomatik karar verme ve profil oluşturma ile ilgili haklar

GSYİH’nin aşağıdaki hükümleri vardır:

  • otomatik bireysel karar alma (insan müdahalesi olmadan sadece otomatik yollarla karar verme); ve
  • profil oluşturma (bir bireyin belirli şeylerini değerlendirmek için kişisel verilerin otomatik olarak işlenmesi). Profil oluşturma, otomatik bir karar alma sürecinin bir parçası olabilir.

Görmek https://ico.org.uk/for-organisations/guide-to-the-general-data-protection-regulation-gdpr/individual-rights/rights-related-to-automated-decision-making-including-profiling/

The NetSupport School ürün otomatik karar vermez.

Bazı ortak sorular

NetSupport veri işlemcisi mi yoksa veri denetleyicisi mi?

Kullanan bir müşteri için NetSupport School, NetSupport herhangi bir okulun verilerine erişemiyor. Ürün yüklendikten sonra, tüm veriler yerel olarak okulun sunucularında depolanır. Bu nedenle, bağlamında NetSupport SchoolNetSupport, ne veri denetleyicisi ne de veri işlemcisidir.

Okul NetSupport sistemleri bağlamında veri işlemcisi veya veri denetleyicisi mi?

Kullanıcıları için NetSupport Schoolokullar sistemdeki kendi verilerinin veri denetleyicisi olarak kalır.

Mı NetSupport School Kişisel Verileri işlemek?

Bireysel öğrenciler ve çalışanlarla ilişkili kişisel bilgiler NetSupport SchoolBu nedenle, GSYİH'nın kuralları kullanımı için de geçerlidir. NetSupport School kişisel verileri otomatik olarak kaydetmez. Ürünün kullanıcısı verileri manuel olarak kaydederse, bu verilerin konumu ürünün kullanıcısı tarafından tanımlanır.

Mı NetSupport School Hassas Veri işlemek?

Ekran yakalama verileri; ses yakalama verileri ve klavye izleyici verileri NetSupport School ürün. Bu verilerin olası doğası nedeniyle, hassas veriler içerebilir ve bu verilerin hassas veriler olarak kabul edilmesini öneriyoruz.

Onları okulda izleyemeden önce tüm personel ve öğrencilerden izin almam gerekir mi? NetSupport School?

Hayır - Bununla birlikte, yerinde bir izleme sistemi olduğuna dair açık bir bildirimde bulunmanız gerekir. Bu bildirim şunu açıklamalıdır: NetSupport School Yazdıklarını ve yaptıklarını kaydedecek, böylece personel ve öğrenciler korunma veya eğitim amacıyla neyin izlendiğini anlarlar. Okullar, öğrencilerin erişimini (ve personelin uygun olduğu yerlerde) izlemenin neden gerekli olduğunu ve bu verilerin nasıl işlendiğini, depolandığını ve silindiğini açıkça belirtmelidir.

Bir çocuk / ebeveyn okulda izlenmesine izin vermezse ne olur?

Yukarıdaki gibi izin gerekli değildir. Okuldaki çocukları izleme ihtiyacını ve nedenlerini açıklamak önemlidir. ICO, bilgilerin işlenmesi için yasal temelde rehberlik sağlar. Görmek: https://ico.org.uk/for-organisations/guide-to-the-general-data-protection-regulation-gdpr/lawful-basis-for-processing/

Sebepler, kamu görevinin (okullar için), yasal çıkarların (bağımsız okullar için) ve okulun çocuk güvenliği de dahil olmak üzere yasal veya sözleşmeden doğan yükümlülüklerinin bir birleşimi olacaktır.

 

Bu belge ile ilgili başka sorularınız veya konuyla ilgili başka sorularınız varsa, NetSupport School, lütfen bizimle iletişime geçin.

Satış soruşturmaları Amaç Teknik Destek
+ 44 (0) 1778 382270 + 44 (0) 1778 382270 + 44 (0) 1778 382272
[e-posta korumalı] [e-posta korumalı] [e-posta korumalı]