COPPA ve FERPA Uyumluluğu NetSupport School ve GDPR Uyumluluğu

Giriş 

The AB Genel Veri Koruma Yönetmeliği (“GSYİH”) 25'te Avrupa Birliği'nde yürürlüğe girdith Mayıs 2018 ve beraberinde yirmi yılda veri koruma kanununda yapılan en önemli değişiklikleri getirdi. Tasarım yoluyla gizliliğe dayalı ve risk temelli bir yaklaşım benimseyen AB GDPR, dijital çağın gereksinimlerini karşılamak üzere tasarlanmıştır. Daha sonra, AB'den ayrıldıktan sonra, Veri Koruma Yasası 2018 yasalaştırmak için güncellendi Birleşik Krallık GDPR, AB GDPR'nin kopyalanması. 

Birleşik Krallık GDPR, Birleşik Krallık genelinde veri koruma yasaları ve işleme düzenlemelerini standart hale getirmeyi ve AB düzenlemeleriyle birlikte çalışmayı ve ayrıca dünya genelindeki diğer yasaları etkilemeyi, bireylere kişisel bilgilerine erişme ve bunları kontrol etme konusunda daha güçlü ve daha tutarlı haklar sağlamayı amaçlamaktadır. 

NetSupport School öğretmenlerin yaratıcı ders içeriği sunmalarına, işbirliği içinde çalışmalarına ve öğrenci bilgisayarlarını izlemelerine yardımcı olarak öğrencilerin dikkatinin ve odaklanmasının her zaman korunmasını sağlar. 

A NetSupport School kurulum kişisel verileri işler ve bu nedenle GDPR'den etkilenir. Bu belge size ilgili tüm bilgileri sağlayacaktır. NetSupport School kişisel verilerin GDPR'ye uygun olarak işlenmesini sağlamak. Aşağıdaki bölümler, İşleme Faaliyetleri Kaydınız, tamamlamanız gerekebilecek risk değerlendirmeleri, satın alma/tedarik sırasında gereken her türlü durum tespiti ve Gizlilik Bildiriminiz için ihtiyaç duyabileceğiniz bilgiler konusunda size yardımcı olmak için tasarlanmıştır.  

Nasıl NetSupport School kişisel verileri işlemek? 

NetSupport School bir sınıf yönetimi ve işbirliği aracıdır. Yerinde bir çözümdür ve bu nedenle kuruluşunuz işlenen herhangi bir kişisel veri için hem Veri Denetleyicisi hem de Veri İşleyicisidir. Ürün, öğrencilerin makinelerine kurulu bir öğrenci modülüne sahiptir. Öğrenci modülü, bilgisayarla etkileşime girer ve bilgisayar kullanımını izler. Öğrenci modülü daha sonra bu verileri doğrudan NetSupport School  Eğitmen veya Teknik Konsol – NetSupport'un ağ üzerinden gönderilen tüm verilerin şifrelenmesini içeren tescilli protokolü kullanılarak iletilen veriler. Daha sonra herhangi bir veri işlenir ve Eğitmen veya Teknisyen Konsolunda görüntülenir. 

NetSupport School hiçbir kişisel veriyi herhangi bir veri tabanında veya veri dosyasında otomatik olarak saklamaz; ancak, Eğitmen ve Teknisyen Konsollarının her ikisi de aşağıda açıklandığı gibi bazı kişisel verileri kaydetmek için kullanılabilir. 

Kişisel veriler nerede saklanır? 

NetSupport School varsayılan olarak herhangi bir kişisel veri depolamaz, ancak okulların kişisel verileri tutmasına ve saklamasına izin vermek için bir dizi işlev etkinleştirilebilir. tarafından işlenen kişisel verilerden herhangi biri NetSupport School Eğitmen veya Teknik Konsol uygulamasının kullanıcısı tarafından başlatılan manuel bir eylemle kaydedilmediği sürece, yalnızca mevcut Eğitmen veya Teknik Konsol oturumu sırasında kullanılabilir. 

NetSupport Tutor uygulaması, Tutor'un öğrenci makinelerinden veri toplamasını başlatmasını sağlayan bir öğrenci kaydı özelliğine sahiptir. Eğer kullanıcı NetSupport School Öğretmen, öğrenci kaydını kaydetmeyi seçer, öğrenci kaydıyla ilişkili kişisel veriler, kullanıcı tarafından belirtilen konumda virgülle ayrılmış değerler dosyasına kaydedilir. 

NetSupport Tutor uygulamasının, öğrenci makinesine bağlı herhangi bir mikrofondan gelen sesi izleme ve kaydetme özelliği vardır. Eğitmen Konsolunda, bu sesi bir ses dosyasına kaydetme özelliği vardır ve kullanıcıdan dosyayı depolamak için bir konum ve ad istenir. 

NetSupport Tutor uygulamasının, Öğretmenin öğrenci makineleri tarafından ziyaret edilen web sitelerini görüntülemesine izin veren bir özelliği vardır - bu, görüntülenen sayfanın URL'sini ve başlığını görüntüleyebilir. Bu veriler saklanmaz, ancak mevcut oturum sırasında Tutor Console'da görüntülenebilir. 

The NetSupport School Eğitmen ve Teknik Konsollar, öğrencilerin ekranlarını görüntüleme özelliğine sahiptir. Bir ekran yakalama görüntüsü de bir dosyaya kaydedilebilir. Bu, manuel olarak başlatılan bir işlemdir ve kullanıcıdan görüntüyü depolamak için bir konum istenir.  

Hangi veriler toplanır ve saklanır? 

Aşağıdaki tablo, sistemde saklanan tüm kişisel bilgileri listeler. NetSupport School veri tabanı. 

NameAmaçYasal ZeminlerDuyarlılıkKoleksiyon
NameKimlikKamu görevi / Meşru ilgi alanları* Kişisel VerilerOtomatik olarak toplandı
Oturum Açma AdıKimlikKamu görevi / Meşru ilgi alanları* Kişisel VerilerOtomatik olarak toplandı
SınıfKimlikKamu görevi / Meşru ilgi alanları* Kişisel Verilerİsteğe bağlı veri
Öğrenci Kimliği / HayırKimlikKamu görevi / Meşru ilgi alanları* Kişisel Verilerİsteğe bağlı veri
ekran YakalamaÖğrenci İzlemeKamu görevi / Meşru ilgi alanları* Hassas veriİsteğe bağlı veri
Erişilen URLÖğrenci İzlemeKamu görevi / Meşru ilgi alanları* Kişisel Verilerİsteğe bağlı veri
Erişilen URL’nin DöşemesiÖğrenci İzlemeKamu görevi / Meşru ilgi alanları* Kişisel Verilerİsteğe bağlı veri
Ses KaydıÖğrenci İzlemeKamu görevi / Meşru ilgi alanları* Hassas veriİsteğe bağlı veri
Klavye yakalamaÖğrenci İzlemeKamu görevi / Meşru ilgi alanları* Hassas veriİsteğe bağlı veri
DergiDers EtkinlikleriKamu görevi / Meşru ilgi alanları* Kişisel Verilerİsteğe bağlı veri
Değerlendirme AraçlarıÖğrenci İlerlemesiKamu görevi / Meşru ilgi alanları* Kişisel Verilerİsteğe bağlı veri

* İşleme için Yasal Dayanak, NetSupport tarafından değil, Veri Kontrolörü (müşteri) tarafından belirlenir. Bu tablo, önerilen temel, sırasıyla kamu makamları/şirketleri ve diğer kuruluşlar içindir. Lütfen Veri Koruma Görevliniz/Veri Koruma yetkilinizle doğru Yasal Dayanak konusunda teyit edin.

NetSupport School ve GSYİH Verileri konu hakları 

GDPR, kişisel verilerin işlenmesiyle ilgili olarak bireyin sekiz hakkını tanımlar. Yeni düzenlemelere uymanın bir parçası, bu bireysel haklara uyabilmenizi sağlamaktır. Bu bölümde, her bir hakkı ve nasıl etkilediğini açıklıyoruz. NetSupport School. nasıl yapılacağına ilişkin tüm kararlar NetSupport School ürün, Müşterinin, Veri Denetleyicisi olarak, Veri Öznelerinin belirli Haklarının tamamen Müşterinin kontrolünde olduğunu nasıl desteklediğini destekler. Bu bilgiler rehberlik ve destek amacıyla paylaşılmaktadır. 

COPPA ve FERPA Uyumluluğu

1998 tarihli Çocukların Çevrimiçi Gizliliğini Koruma Yasası (COPPA), 13 yaşın altındaki çocuklara yönelik web sitelerinin veya çevrimiçi hizmetlerin operatörlerine ve çevrimiçi olarak kişisel bilgileri topladıklarına dair gerçek bilgiye sahip olan web sitelerinin veya çevrimiçi hizmetlerin operatörlerine yönelik gereklilikler getirmektedir. 13 yaşın altındaki bir çocuk. Aile Eğitim Hakları ve Mahremiyeti Yasası (FERPA), öğrenci eğitim kayıtlarının gizliliğini korur. Öğrencilerin bilgi kayıtlarındaki kişisel olarak tanımlanabilir bilgileri (PII) yetkisiz ifşa edilmeye karşı korur.

NetSupport School Tamamen şirket içi bir çözüm olduğundan uyumluluk gereksinimlerini tam olarak karşılar. NetSupport veya üçüncü taraf hizmetleriyle hiçbir veri paylaşılmaz ve herhangi bir bilgi toplanır. NetSupport School yalnızca sınıf oluşturmak ve yönetmek veya akademik ilerlemenin hedeflenen alanlarını desteklemek amacıyla kullanılır.

Sağ haberdar olmak 

Bireyler, kişisel verilerinin toplanması ve kullanılması konusunda bilgilendirilme hakkına sahiptir. Bu, GDPR kapsamında önemli bir şeffaflık gereksinimidir. Daha fazla bilgi ve rehberlik için bkz. https://ico.org.uk/for-organisations/guide-to-the-general-data-protection-regulation-gdpr/birey hakları/bilgilendirilme hakkı/ 

NetSupport Öğrenci Modülü, öğrenci bilgisayarında gerçekleşen kısıtlamaları ve izlemeyi açıkça gösteren bir öğrenci araç çubuğu görüntüler. Bununla birlikte, bilgisayarlarınızda neyin izlendiğini ve bunun ne zaman gerçekleştiğini açıkça tanımlayan bir Kabul Edilebilir Kullanım Politikası ve Gizlilik Politikasına sahip olmanızı da tavsiye ederiz. 

Erişim hakkı 

GDPR kapsamında, bireyler kişisel verilerine erişme hakkına sahiptir. Bu, bireylerin işlemenin yasallığını bilmelerini ve doğrulamalarını sağlar. 

Yerimizi https://ico.org.uk/for-organisations/guide-to-the-general-data-protection-regulation-gdpr/bireysel haklar/erişim hakkı/ Dergi veya değerlendirme araçları dışında, NetSupport School varsayılan olarak herhangi bir kişisel veri saklamaz, ancak okulların dosyaların veya verilerin manuel olarak kaydedilmesinin bir parçası olarak kişisel verileri tutmasına ve saklamasına izin vermek için bir dizi işlev etkinleştirilebilir. Bu nedenle, ürünün belirli bir kişi hakkında bilgi toplamak için belirli bir tesisi yoktur. Şuradan veri kaydediyorsanız NetSupport School bir dosya sistemindeki elektronik dosyalara aktarıyorsanız, bu veriler için bir Veri Saklama Politikası tanımlamanızı ve talep edilmesi halinde veri öznesine veri sağlamak için prosedürlere sahip olmanızı öneririz. Dergiye kaydedilen bilgiler veya değerlendirmelerdeki sonuçlar, kuruluşun yerinde depolama konumlarında tutulur ve saklama politikasına göre işlenene kadar saklanır.  

Düzeltme hakkı 

GSYİH’nın 16’ine göre, bireyler yanlış kişisel verileri düzeltmeye hakkına sahiptir. Görmek https://ico.org.uk/for-organisations/guide-to-the-general-data-protection-regulation- gdpr/bireysel haklar/düzeltme hakkı/ 

Dergi veya değerlendirme araçları dışında, NetSupport School aktif oturumun ötesinde herhangi bir kişisel veri saklamaz – saklanan verileri düzenlemek için özel bir olanak yoktur. Manuel olarak kaydedilen tüm veriler standart elektronik formatlardadır. Dergiye kaydedilen bilgiler veya değerlendirmelerdeki sonuçlar, kuruluşun yerinde depolama konumlarında tutulur ve veri saklama politikasına göre işlenene kadar saklanır.  

Silme hakkı 

GDPR'nin 17. Maddesi uyarınca, bireylerin kişisel verilerinin silinmesi hakkı vardır. Bu aynı zamanda 'unutulma hakkı' olarak da bilinir. Hak mutlak değildir ve yalnızca belirli durumlarda geçerlidir. Bu hakkın ne zaman geçerli olduğu hakkında bilgi için, adresindeki ICO kılavuzuna bakın. https://ico.org.uk/for-organisations/guide-to-the-general-data-protection-regulation-gdpr/bireysel haklar/silme hakkı/ 

Dergi veya değerlendirme araçları dışında, NetSupport School aktif oturumun ötesinde herhangi bir kişisel veri saklamaz – saklanan verileri silmek için özel bir olanak yoktur. Dergiye kaydedilen bilgiler veya değerlendirmelerdeki sonuçlar, kuruluşun yerinde depolama konumlarında tutulur ve veri saklama politikasına göre işlenene kadar saklanır.  

İşlemeyi kısıtlama hakkı 

GDPR'nin 18. Maddesi, bireylere belirli durumlarda kişisel verilerinin işlenmesini kısıtlama hakkı verir. Hak mutlak değildir ve yalnızca belirli durumlarda geçerlidir. Çoğu durumda, bir bireyin kişisel verilerini süresiz olarak kısıtlamanız gerekmeyecek, ancak kısıtlamayı belirli bir süre boyunca yürürlükte tutmanız gerekecektir. 

 Yerimizi https://ico.org.uk/for-organisations/guide-to-the-general-data-protection-regulation-gdpr/bireysel haklar/kısıtlama hakkı işleme/ 

 Belirli bir öğrenci makinesini izlemeyi geçici olarak durdurmanız gerekirse, bir makineyi belirli bir sınıftan hariç tutabilirsiniz. 

Veri taşınabilirliği hakkı 

Veri taşınabilirliği hakkı sadece geçerlidir:  

  • bir bireyin bir denetleyiciye sağladığı kişisel verilere 
  • işlemenin bireyin rızasına veya bir sözleşmenin yerine getirilmesine dayandığı durumlarda ve 
  • işleme otomatik araçlarla gerçekleştirildiğinde. 

Yerimizi https://ico.org.uk/for-organisations/guide-to-the-general-data-protection-regulation-gdpr/bireysel haklar/veri taşıma hakkı/  

Dergi veya değerlendirme araçları dışında, NetSupport School varsayılan olarak herhangi bir kişisel veri saklamaz, ancak okulların dosyaların veya verilerin manuel olarak kaydedilmesinin bir parçası olarak kişisel verileri tutmasına ve saklamasına izin vermek için bir dizi işlev etkinleştirilebilir. Verileri taşınabilir hale getirmeye yönelik herhangi bir gereklilik, yalnızca Veri Denetleyicisinin yukarıdaki gereklilikleri karşılayan işleme için yasal dayanak seçimine bağlı olacaktır. 

Nesne hakkı 

ICO'nun rehberliği şunları belirtir: 

“Bireyler, 'kendi özel durumuna ilişkin gerekçelerle' itirazda bulunmalıdır. Ayrıca, işleme için bireyin çıkarlarını, haklarını ve özgürlüklerini geçersiz kılan zorlayıcı meşru gerekçeler göstermediğiniz sürece kişisel verilerin işlenmesini durdurmanız gerekir”. 

Yerimizi https://ico.org.uk/for-organisations/guide-to-the-general-data-protection-regulation-gdpr/bireysel haklar/nesne hakkı/ 

NetSupport School eğitim kurumları ve diğer kuruluşlar tarafından öğrencilere eğitimin (kurs içeriği dahil) sunulmasını kolaylaştırmak için kullanılır ve işleme için zorlayıcı meşru gerekçeler gösterir. Verilerin işlenmesine yönelik herhangi bir itirazın, kuruluşun dersleri veya ders içeriğini sunma becerisi üzerinde önemli bir etkisi olması muhtemeldir. 

Otomatik karar verme ve profil oluşturma ile ilgili haklar 

GSYİH’nin aşağıdaki hükümleri vardır:  

  • otomatik bireysel karar verme (herhangi bir insan katılımı olmadan yalnızca otomatik araçlarla karar verme) ve 
  • profil oluşturma (bir bireyin belirli şeylerini değerlendirmek için kişisel verilerin otomatik olarak işlenmesi). Profil oluşturma, otomatik bir karar alma sürecinin bir parçası olabilir. 

Yerimizi https://ico.org.uk/for-organisations/guide-to-the-general-data-protection-regulation- gdpr/bireysel-haklar/profil oluşturma dahil-otomatik-karar-verme ile ilgili haklar/ 

NetSupport School herhangi bir otomatik karar verme işlemi gerçekleştirmez. Değerlendirmelerin yapıldığı yerlerde, bunlar okul personeli tarafından tasarlanır ve yapılandırılır ve puanlar da dahil olmak üzere ortaya çıkan tüm kişisel veriler okul tarafından tutulur ve kontrol edilir. 

Bazı genel sorular 

NetSupport veri işlemcisi mi yoksa veri denetleyicisi mi? 

Kullanan bir müşteri için NetSupport School, NetSupport'un herhangi bir okulun verilerine erişimi yoktur. Ürün yüklendikten sonra, tüm veriler okulun sunucularında yerel olarak depolanır. Bu nedenle, kapsamında NetSupport School, NetSupport ne veri denetleyicisi ne de veri işlemcisidir. 

Okul NetSupport sistemleri bağlamında veri işlemcisi veya veri denetleyicisi mi? 

Kullanıcıları için NetSupport Schoolokullar sistemdeki kendi verilerinin veri denetleyicisi olarak kalır. 

Mı NetSupport School kişisel verileri işlemek? 

Bireysel öğrenciler ve personel ile ilgili kişisel bilgiler, tarafından işlenir. NetSupport School, bu nedenle GDPR kuralları, kullanımı için geçerlidir. Dergi veya değerlendirme araçları dışında, NetSupport School varsayılan olarak herhangi bir kişisel veri depolamaz, ancak okulların dosyaların veya verilerin manuel olarak kaydedilmesinin bir parçası olarak kişisel verileri tutmasına ve saklamasına izin vermek için bir dizi işlev etkinleştirilebilir. Ürünün kullanıcısı herhangi bir veriyi manuel olarak kaydederse, o zaman bu verilerin konumu onlar tarafından tanımlanır. 

Mı NetSupport School hassas verileri işlemek? 

Ekran yakalama verileri, ses yakalama verileri ve klavye izleme verilerinin tümü, NetSupport School. Bu verilerin olası doğası gereği hassas veriler içerebilir ve bu nedenle hassas veriler olarak kabul edilmesini öneririz. Bununla birlikte, bununla ilgili bir karar, herhangi bir risk değerlendirmesinin bir parçası olarak kaydedilmelidir. 

Onları okulda izleyemeden önce tüm personel ve öğrencilerden izin almam gerekir mi? NetSupport School? 

Rıza normalde gerekli görülmez. Ancak, personelin öğrencileri görmesine ve öğrencilerle etkileşime girmesine olanak tanıyan bir sistemin mevcut olduğuna dair net bir bildirimde bulunmanız gerekir. Bu bildirim şunu açıklamalıdır NetSupport School yazdıklarını ve yaptıklarını kaydedecek, böylece personel ve öğrenciler, koruma veya eğitim amacıyla nelerin izlendiğini anlayacaktır. Okullar, dersler sırasında öğrencilerin (ve uygun olduğu durumlarda, personelin) etkinliklerini görmenin neden gerekli olduğunu ve bu verilerin nasıl işleneceğini, saklanacağını ve silineceğini çok açık bir şekilde belirtmelidir. 

Bir çocuk / ebeveyn okulda izlenmesine izin vermezse ne olur? 

Yukarıdaki gibi, rıza normalde gerekli görülmez. Okuldaki çocukları izleme ihtiyacını ve nedenlerini açıklamak önemlidir. ICO, bilgilerin işlenmesi için yasal zeminde rehberlik sağlar. Görmek: https://ico.org.uk/for-organisations/guide-to-the-general-data-protection-regulation-gdpr/lawful- temel-işleme/ 

 Sebepler muhtemelen kamu görevinin (devam eden okullar için), meşru menfaatlerin (bağımsız okullar ve diğer kuruluşlar için), bir sözleşmenin teslim edilmesinin (bağımsız okullar ve diğer kuruluşlar için) ve kuruluşun yasal veya sözleşmeden doğan yükümlülüklerinin bir kombinasyonu olabilir. çocukların, savunmasız yetişkinlerin ve/veya çalışanların korunması. 

Bu belge ile ilgili başka sorularınız veya konuyla ilgili başka sorularınız varsa, NetSupport School, lütfen bizimle iletişime geçin.  

Genel SorularSatış soruşturmalarıTeknik Destek
+ 44 (0) 1778 382270+ 44 (0) 1778 382270+ 44 (0) 1778 382272
[e-posta korumalı][e-posta korumalı][e-posta korumalı]